Jantine Kroeze

handgemaakt originele ontwerpen

SIERADEN AVONTUUR BIJ GALERIE AVENTURIJN

Het Sieraden Avontuur 2018 bij Galerie De Aventurijn.

Een Wereld aan sieraden, sierobjecten en ruimtelijke objecten die overal de mens en het leven doen opvlammen. Dat is wat de komende weken te zien is bij Galerie De Aventurijn in Epe.

Liefst 7 sieradenkunstenaars en sieradensamenstellers hebben hun eigen ideeën en onder gevoelens tot leven gebracht. Een waar festijn.

Agatha van Eijsden (Epe) laat wol, zijde en groene zeep omtoveren tot spectaculaire sieraden voor de vrouw. Lontwol, naaldvilten, duonaaldvilten, driedimensionaal vilten en nog veel meer technieken leveren wonderbare juwelen op.

Janet Klok (Assen)zegt: ‘Dare to be unique’ en maakt unieke sieraden met een combinatie van goud, zilver en titanium met edelstenen of andere natuurlijke materialen. Op haar reizen naar verre landen zijn haar vaste begeleiders potlood en tekenboek.

Jantine Kroeze (Amsterdam) heeft een grote hang naar eenvoud. Al vragend, onderzoekend, observerend en voelend geeft zij vorm aan haar sieraden met een frisse nieuwsgierigheid naar innovatieve technieken en materialen. Pure, directe en heldere sieraden met een strakke belijning die aangenaam te dragen zijn.

Lideke Middelbeek (Emst) gebruikt niet alleen de edele metalen goud en zilver, maar maakt ook gebruik van edelstenen, schelpen, leisteen, hout, glas en keramiek. Zo ontstaan sieraden die uniek zijn en een eigen sfeer hebben. Soms ontstaat iets uit een emotie, een andere keer door een voorwerp. Je moet er langer naar kijken, je ziet het niet ineens door de verrassende combinatie van materialen en kleuren. De sieraden zijn in elk licht weer anders. Ook de natuur in haar directe omgeving inspireert haar bij de vormgeving van haar werk.

Mia Peters (Nijmegen) is geïnspireerd door de combinatie van metalen, stenen, natuur en natuurlijke vormen. Verschillende materialen als zilver, staaldraad, aluminium , boomtakjes, porselein en klei samengebracht tot bijzondere combinaties. Die vormen het uitgangspunt voor inspiratie en verbeelding, en worden ‘als vanzelf’ een sieraad.

Willy Schut (Nijkerk)maakt naast rubberen sieraden vele ruimtelijke objecten. Weloverwogen en spontaan

maakt zij ludieke objecten met verf, lapjes, draad zowel in wit als zwart en probeert verbindingen tot stand te brengen tussen mensen en objecten. Haar boekjes en kistjes zijn zeker diepgaande inspiraties voor een ieder.

MarElia (Epe) is een sieraadontwerpster die objecten vervaardigt om het lichaam te tooien. Anders dan de edelsmid werkt zij niet noodzakelijkerwijs met edele metalen maar maakt gebruik van bestaande (antieke) juwelen die zij een ‘eigen leven’ geeft. Maar ook materialen als hout, kunststof, rubber, keramiek, textiel, aluminium en accessoires uit de bouwwereld vervullen haar schoonheidsidealen. Daarnaast brengt zij onder de naam ‘Madame Alice’ een collectie sieraden uit die op diverse wijze zijn ingekocht en op zich zodanige juwelen zijn die geen aanpassing beogen.